ENDELIG blev det fredag d. 2. oktober, dagen var ventet med længsel. Efter en del planlægning, kom dagen hvor vi skulle til Tyskland, dog med en afstikker mod Holland. Det var 24 akvarister der i højt humør satte kursen mod syd, hvor vi skulle starte med af besøge Aquadesign i Oldenburg, det var en rigtig flot butik, med et stor udvalg. Vi var ude at spise med ejeren, der kom fra Norge, men snakkede dansk (har boet i Danmark), og nu havde denne flotte butik.

Ejeren (Jan Olsen) kan vi allerede nu afsløre, kommer med en saltvandsstand til messen, samt holder foredrag om saltvand om søndagen. (Jan Olsen er medlem på vores facebookgruppe og har inviteret medlemmerne til foredrag med
Oliver Knott - se i gruppen (det er kun ca 3 timers kørsel væk))

Turen gik herefter videre til vores sædvanlige sted - Aquahaus, hvor der handles fisk i stor stil både i "butikken" og import/opdræts-anlægget. De 3 mini busser, kunne herefter køre os på hotel - så vi kunne få slappet af efter 1.dag.

 

2. dag skulle vi til Holland for at besøge en stor akvariebutik Aquebeek, og stor det var den. Vi har efterhånden set mange butikker, men blev alligevel imponeret - det var en familie der drev butikken, der nu er vokset til 2500 akvarier. Der var sat system i det hele, og jeg så ikke en død fisk eller beskidt akvarie - men personale der brændte for det, unge ansatte der susede rundt i gangene og tjekkede akvarierne hele tiden. Det var en kæmpe oplevelse, der kan anbefales og som Tonny skriver på Facebook "Denne gang besøgte vi vist en ikke helt almindelig akvarieforretning. 2500 akvarier og fisk jeg aldrig før havde set i en forretning. Malawicichlider i palletanke, store ferskvandsrokker og knogletunge var bare nogle blandt de mange fisk man kunne købe". Efter Hollandsbesøget fortsatte vi til Aqua Expo messen, hvor vi kunne se en masse flotte stande.

 

Som altid, går tiden alt for stærkt i det gode selskab, og efter en hyggelig aften var det søndag, og efter det store morgenbord skulle vi til Aquahaus og hente fisk, inden turen igen gik nordpå. Vi stoppede ved en stor malawi opdrætter i Süderwalsede, som havde lavet et flot anlæg med en spændende filterteknik, det var en oplevelse at se hvad han havde gjort.

Sidste stop på turen var Aqzeno i Hamborg, her har vi nu været 3 gange i år, men også her blev der handlet til den store guldmedalje.

 

Tusind tak til Niels V. for planlægningen af turen - det er dejligt med en der har kontakterne i orden :-) OG tusind tak til alle 24 fra foreningen, det var en fornøjelse at bruge weekenden i så godt selskab......Jeg er klar igen i 2016.

Benny har taget en masse gode billeder, de kommer ind på Facebook gruppen i løbet af ugen. Hvis der er andre der har gode billeder der skal deles, så del dem endelig på Vejle akva´s facebook side - https://www.facebook.com/groups/vejleakva/?fref=ts

 

(ps. se kalenderen, den er opdateret, vi ses på tirsdag kl. 18:30)