Peter Petersen fra Den Blå Planet startede dagen ud med at fortælle om Diskos i naturen, om deres levesteder og de 3 arter. Fangst metoder, hvad de spiser, og hvordan de fanges og at fangerne sætter de flotteste fisk ud så der kan yngles videre på de flotteste eksemplarer og derved vil man bibeholde flotte diskos i naturen.

Desværre var dagens anden talers bil gået i stykker på vejen til Vejle, men heldigvis kunne Peter træde til og holdte et spændene foredrag om snegle, så vi blev klogere på snegle og at de fleste ”skidt” snegle er gode for vores akvarier. Fortalte om de mange forskellige snegle der fåes til akvarier, og hvad de spiser og kan bidrage med i et akvarium. Kom også omkring fisk der lever af snegle, og hvilke man med fordel kunne ha i akvariet for at holde bestanden af snegle nede.

Så kom turen til det foredrag jeg personligt havde glædet mig til Grenmaller, igen var det Peter der var på. En flot præsentation at klare 3 foredrag i rap, og jeg blev ikke skuffet, et foredrag om grenmallernes forskellige leve habitater fra jungle til floder i det flade land. Mange grenmaller er svære at holde i fangeskab da de er specialiseret i at leve af biofilm, som hurtigt bliver spist i et akvarie og dermed dør de af sult. Heldigvis er der også mere hårdføre arter, der er ca. 200 beskrevne sugemaller som man vil kunne kalde Grenmaller, men Peter vurdere at der er mindst lige så mange som endnu ikke er beskrevne, en tur til Sydamerika og på besøg i de floder hvor der er grenmaller og man vil næsten med garanti finde arter der ikke er beskrevne. Så mon ikke vi kan forvente os mange flere Grenmalller i handlen.

Efter lidt ventetid lykkes det Harro at komme frem efter kø på vejen til Danmark, også var det de Blå øjets tur og Regnbuefiskene, vi blev ført ind i Regnbuefiskenes levesteder, varianter og forskellige slægter og arter. Hvorfor fiskene findes på Papua New Guinea og Australien, de har i sin tid har hængt sammen, og derfor findes de begge steder og på de små øer imellem.  Melantaenia trifasciata har f.eks. forskellige farver efter hvilken flod de lever i, og man ønsker ikke de krydses for at bibeholde de forskellige farvevarianter, derfor navngives de efter hvilken flod de fanges i. Harro kom også omkring hvordan man avler de fleste Regnbuefisk, de ligger æg 365 dage i året hvis de trives, så der skulle være en chance for yngel, som start foder fodres med grønt vand eller infusorier.

Efter en lækker chili con carne var aftenens sidste foredrag klar, Harro gik i gang med foredraget om levendefødende. Forplantning, hvordan nogle arter sørger for farver til yngel så forældrene ikke spiser dem. Hvordan fisk kan registrere ting i vandet vha. et sanse organ, der kan registreret farten, størrelsen og hvorfra en objekt i vandet kommer. Måden at få yngel på levende fødende. Harro fortæller om de forskellige måder fiskene parre på, nogle laver overraskelses angreb på hunnerne, mens andre går mere rolig for sig. Nogle levendefødende føder ungerne løbende, dvs. de har æg i sig som er i forskellige stadier. Kommer også ind på hvorfor der er så stor variation i vildformerne af endless.  Og takker af med at han håber vi fik noget med os som vi ikke vidste i forvejen.

Og det tror jeg vi alle gjorde, en lang hyggelig dag med en masse spændende foredrag som spændte vidt i akvarieverdenen.

Vi Anbefaler:

 
 
 

Vi Anbefaler:

 

 

 

 

TUSIND TAK TIL VORES SPONSORER STØT DEM - DE STØTTER OS