Heine og Ole fortalte om opstarten af Vejle akvarieforening og udviklingen til i dag.

 

Heine og Ole mødte hinanden i trekantens akvarieforening men syntes det var for højt ragende, Heine og Oles ord: arrogant indspist gruppe. Derfor blev de enige om, at de ville starte en forening: Vejle akvarieforening genopstod, en forening hvor der skulle være plads til alle, om man havde lille stue akvarie eller om man havde opdræt, akvarierum mm.

De ville have en akvarieforening uden alkohol men hygge og snak. Dengang bekrigede akvarieforeninger hinanden mest muligt. Skive truede med at melde fra til Vejles første messe hvis ikke man lavede Vejle logo om. Vejle valgte at gøre det for at få Skive til at komme. Heldigvis er det ikke sådan mere, nu samarbejder man for at få flest mulige til at interessere sig for hobbyen.

Vejle akvarieforening opkøbte mange akvarie hjemmesider som så blev dirigerede videre til Vejleakva.dk. Og dermed fik de masser af opmærksomhed.

Vejle har haft 80 medlemmer fra næsten dag 1. … Man det var reelt nok nærmere 40 medlemmer dengang, hvor vi nu er over 100 medlemmer smile

Ville gerne have holdt den første akvariemessen i Bygningen, men det var for dyrt. Fik aftale med Damhave skolen for 1500 kr. som blev delt ud på standene.

På De 4. første messer samlede man bordene fra skolen og bar over i hallen, nu bliver borde og stole lejet udefra. Ville bare være bedre og større end Skive, nok noget med et logo... Vi må dog også retfærdighedsvis sige Vejle ligger meget mere centralt så det er nemmere at samle folk til en messe i trekants området.

Meget er sket siden dengang, nu er messen en weekend den er flyttet til Hældagerhallen for at få plads nok og der er ca. 300 standmeter, der er sørme sket meget siden starten.

Pengene der bliver tjent et år skal også bruge det år, bliver bl.a. brugt på ture, foredrag, foredragsdag mv.

Turene i Vejle akvarieforening startede med, at man efter første messe arrangerede en tur til Danmarks Akvarium og kom bag kulisserne. I dag går turene til blandt andet Tyskland og Holland.

På en af vores ture til Tyskland fik Ole og Heine overtalt bestyrelsen til at give aftensmad, det er der blevet snakket MEGET om. Wienersnitzel de var lige så store som de var tynde…….. Og de var meget store smilesmile

Alt er gået meget stærkt, Ole og Heine var som to damp børn der VILLE ha deres vilje, og man fik ikke så meget ud af at sætte sig imod dem. Derfor kunne Ole og Heine også skræmme de fleste væk i bestyrelsen, men der var nogle seje som holdt ved og prøvede på at styre dem bare lidt.

Nu er det lidt nemmere da det kun er Heine der er tilbage, og da bestyrelsen lærer af den bedste er de da lykkes os at tage r…. på Heine ind imellem smile

STORT tillykke til Vejle akvarie forening med de 10 år, Danmarks bedste forening, hvis vi selv skal sige det smile

Efter fortællingen modtog Heine og Ole en købmandskurv samt Dansk Akvarie Unions grønne hædersnål med tak for de 10 år.