Vi havde en fantastisk foredrags dag med 2 spændende foredragsholdere. Daniel Konn- Vetterlein  og Norman Behr

Daniel Konn- Vetterlein holdte 2 spændende foredrag: Plecos samt: Nye maller og mange flere fra Bolivia.

Billede: Daniel Konn-Vetterlein i gang med det ene foredrag.

Foredraget om Plecos fik os ind i en spændende verden om små maller, helt ned i en størrelse som kan gå i et reje akvarium. Daniel har en kæmpe viden om maller og også om hvem der har de forskellige maller, han pointere vigtigheden af at vi i hobbyen ikke kun holder de populære maller så som zebra men hunsker alle de andre så vi ikke lige pludselig mister en masse arter, da mange af deres levesteder forsvinder.

Han fortæller også om maller der mister deres farve for så måneder sener får dem tilbage, man har endnu ikke fundet forklaringen på dette.

Nogle plecos lever af snegle, andre af svampe, derfor kigger fangerne er der ingen snegle f.eks. så er der ingen af den plecos ligesådan gør de mht. svampe-

Plecos har forskellige type tænder, men hvad der også er værd at bemærke deres papiller som er dem der gør dem i stand til at suge sig fast, uanset hvor meget strøm der er, disse er forskellige afhængig af hvor meget strøm der er hvor de lever. Det er overkæben der bevæger sig når den flytter sig, underkæben holdes stille, den der suger sig fast, det er den enkelte unculi opbygning som afgør hvor stor evne den enkelte plecco har til at suge sig fast.

Ut er ikke specielt interesseret i maller, men hold op det var spændende at høre en nørd fortælle om dem.

Fangsturen til Bolivia var en tur der bød på mange udfordringer fra…... Fra kaptajn der ikke havde fået fat på diesel. Til en taske der fulgte dem på hele turen men som ingen ejede…..

Fangede mange specielle fisk, Piatyurosternarchus laver en meget genkendelig lyd, og den enkelte art kan blive identificeret på deres forskellige lyde.

Fandt et fantastisk sted hvor diversetiviteten var stor. På en område på 2x2 fandt de 9 forskellige maller derudover div. Tetraer. Så hvis du bare misser et lille bitte spot, kan du misse 2 til 3 nye arter.

På turen får de lov til at låne hus af en, da de sidder og laver mad står der pludselig en i døren og spørger om han må komme ind ,da de selv er inviteret til at låne huset siger de ja, velkommen. Efter de har spist vil   

har inviteret dem til at låne huset,

Nogen af søerne var spændende, hvis man kom kl. 8 var der måske 20 arter, kom man så om eftermiddagen eller natten, var det helt andre arter.

Et sjov og underholdende foredrag.          

Billede: Norman Behr gør klar til foredrag.

Norman Behr holdte et foredrag om Pseudohemiodon- en slægt af mundrugende grenmaller, et godt foredrag fra en mand med stor viden om grenmaller/sandmaller, som er maller vi jo rigtig godt kan lide ;-)

De er mundruger, på engelsk kaldes de lips ruger, da æggende rent faktisk sidder lige under munden. Hannen er den der bærer æggene. Hannen hjælper æggene med at klække, da æggeposen er meget hård   Kamæleonen er nem at få til at yngle, men indtil nu er man ikke bekendt med nogle som har fået ynglet til at overleve det 1. år. Man ved ikke om det er foder, vand eller hvad der er årsagen. Andre sandmaller er nemmere at få ynglen til at overleve.

Yngel af nogle af sandmallerne skal have sand da de graver sig ned, hvis de ikke får det sidder de på siderne af akvariet, bruger masser af energi på at holde sig svømmende men er ikke i stand til at få føde der så dør af sult og udmattelse. Vi fik også en masse at vide om hvordan man lykkes med æggene fra mallerne hvis man tager dem fra, men Norman siger dog at hvis muligt er det absolut bedst at hannen selv passer æggene. En mand med stor viden om gren/sandmaller og hvordan man holder dem.

Billede: Dagen sluttede med spisning.

En rigtig god dag med spændende foredrag.