Først lidt information angående messen og andre aktiviteter

Der er stadig brug for hjælpere til messen, hvis nogen har tid og lyst til hjælpe til, så skriv jer endelig på i forum. Alle som hjælper til på messen, har mulighed for at deltage i den spændende tur til Berlin (husk tilmelding snarest, se mere information i forum)

Der vil blive en stand med salg af medlemsfisk på messen, det er Allan (profilnavn Doral-fisk i forum), som står for det. Man kan kontakte ham, hvis man gerne vil sælge nogle fisk.

Søndag d. 8.2 afholder Plantorama dyrenes dag.  Tore og Jeannet har meldt sig til at hjælpe, og gøre god reklame for Vejle akvarieforening.  Der er brug for et par hjælpere mere, man får en af de lækre forenings t-shirt, som tak for hjælpen.

Herefter fortalte Kim Bagge Pedersen om Victoriacichlider.

Situationen for Victoriacichliderne i naturen er virkelig dårlig. Man mener der har levet 700 forskelige arter i søen, nu er der kun ca 200 arter tilbage. Der er flere årsager til den store tilbagegang, blandet andet øget industri, forurening, og massiv vækst af vandhyacinter. Derudover har man indført Nilaborren til søen, og den har desværre udryddet mange af arterne. Især den mange af de arterne lever i de frie vandmasser på samvittigheden.  Heldigvis findes der nogle folk som arbejder seriøst med arter i akvarier, både proffesionelt og som Kim på hobbyplan. Man går meget op i det opdrætte arterne, og undgå hybrider og sprede dem ud til andre entusiaster. Desværre så er nogle af arterne blevet så indavlede, at de formentlig også vil uddø i akvarierne.

Udover at arbejde med Victoriacichliderne i akvarier, har Kim også været i Uganda og se nærmere på arterne i Victoriasøen.  Vi fik set nogle undervandsoptagelser, og flotte billeder fiskene og naturen. Udover opholdet i Victoriasøen, var Kim også ved Lake Nawampasa, et sted hvor Nilaborren ikke skulle være endnu, dette viste sig dog desværre at være forkert. Sammen med en biolog fik Kim, lov at fange fisk til fotografering, og  at tømme 3 mundrugende hunner for unger. Disse klarede alle turen hjem til Danmark, og det bliver spændende at følge, hvordan de udvikler sig i fremtiden.

Stor tak til Kim for et meget spændende foredrag, jeg håber der nogle som har fået lyst til at holde nogle af disse arter.  Man kan læse mere på Kim´s egen hjemmeside : http://www.victoriacichlider.dk/133563233

Næste arrangement bliver messen d. 21-22.2

 

 

Vi Anbefaler:

 
 
 

Vi Anbefaler:

 

 

 

 

 

TUSIND TAK TIL VORES SPONSORER STØT DEM - DE STØTTER OS