Brian R, Madsen      Mit vand

 

Brian Madsen holdte et spændende foredrag om vand og vand og dets sammensætnings betydning for akvariet.

Brian arbejder med vand i sin hverdag så er godt inde i Ledningsevne, Total alkalinitet, Total hårdhed og PH.

Hvad han så bruger det til ift. sine akvarier……. INTET J  Kigger om hans fisk trives og sørger for vandskift.

Men det kan være nødvendigt at regulere på vandet hvis man ønsker at få sine fisk til at yngle da det har betydning for at få fiskene til at yngle og få æggene til at klække

Osmose vand er det nødvendigt? Ja for at få nogle fiske arter til at yngle, men i et almindeligt stueakvarie, nej, dog skal man drypvænne sine fisk til vandet hvis det er meget hårdt.

Regulering af PH.

Billigst at købe strips eller dryptest frem for PH meter da den skal kalibreres, og elektrode skal skiftes.

Regulering af PH à spagnum, CO2, HCI (saltsyre) milde syre som citronsyre, eddikesyre, Brian fik gennemgået betydningen af de forskellige parametre på en forståelig måde og så man selv kunne gå i gang.

 

Thomas Jørgensen foredrag om LED

Hvor vi køber LED er overordnet underordnet da der kun er 4 fabrikker i verden der laver LED, så som udgangspunkt hvorfor betale dyrt for noget ud kan få billigt, dog skal man være opmærksom mht. LED ift. lumen og farve. Thomas gennemgik forskellige numre på LED og hvad de betød, og hvilke der var hensigtsmæssige at vælge til sit akvarie ift. fisk og planter. Vi fik vist flere forskellige typer af LED og så lyset fra dem. Fik gode råd og ideer til hvordan man selv kunne lave billigt LED lys i sine akvarier som virker.

TUSIND tak til de 2 for nogle rigtig gode foredrag