Melanotaenia praecox.

Aftenens foredragsholder er Hans Martin fra Århus Akvarieforening som vil fortælle om opdræt af akvariefisk. Hans Martin gennem en årrække opdrættet er væld af arter fra flere forskellige slægter. 

Den første gruppe fisk han har arbejdet med er barberne. En gruppe som ikke skulle volde de store problemer med at opdrætte, hvis man sørger for at holde dem i god foderstand. Man tager et par hanner og en hun fra, og lader dem gå i et helt rent legeakvarie med frisk vand. Så vil de oftest smide en del æg. Op til 1000 unger kan der forekomme.  Nogle af  barberne kan godt opdrættes på hanevand mens andre skal have blødt og surt vand for at komme i leg. Hans Martin har også opdrættet en del tetraarter, forskellige pseudmugilarter, danioer,  dværgcichlider samt nogle betta arter. Killifiskene er en gruppe som Hans Martin også beskæftiget sig en del med. Han har plejet og opdrættet flere arter inden for aphyosemionslægten og epiplatysslægten fra Centralafrika.

Aphyosemion australe.

Under foredraget kom han med et væld af tips til at lykkedes med opdræt på de forskellige typer fisk. Blandt andet fremhævede han vigtigheden af at have et godt og varieret foder til både unger og forældefisk. Især meget småt levende foder til unger som infusorier og derefter nyklækkede artemia.  Derudover anbefalede han at bruge regnvand til lave blødt vand og ellekogler eller ketapangblade til at gøre vandet surt i opdrætsakvariet og forskellige legesupstrater til fiskene såsom legemopper af akrylgarn til hæftelegende arter og langtrævlet spagnum til bundlegende fisk. 

Er super godt foredrag

 Vi var 16 deltagere på mødet inklusive 4 fra Odense akvarieforening