Foredrag i Århus Akvarie Forening

Torsdag D. 7 Okt. var der foredrag i Århus Akvarie Forening,fordragsholderen var SvendErik Henriksen ( Bimmer )

Da jeg ankom var der allerede en rigtig god stemning, og snakken gik lystigt i alle hjørner af lokalet, så der var lagt op til en rigtig god aften i godt selvskab.

Der var rigtig god opbakning til foredraget, vi var ca. 50 personer, så det må siges at være fint på en alm. hverdags aften.

billede_1

billede_2

billede_3

Det var en noget nervøs foredragsholder der gjorde klar til sit alleførste foredrag, der var dog ikke nogen grund til at være nervøs, for han klarede det til ug ( godt gået Bimmer )

 

billede_4

billede_5

 

Kl. 19 30 blev mødet åbnet af formanden Jan Danskgaard Amundsen ( Amund ) som kort fortalte om aftenens program, derefter overtog Rasmus (hvis jeg ikke husker forkert?)

Han fortalte om den kommende tur til Tyskland, hvor foreningen bla. skal ned og kigge på rejer.

Efterfølgende viste han billeder af hans egne akvarier, samt beskrev dem.

Derefter var det tid til det de fleste nok var kommet for, foredraget med Bimmer.

Til dem der ikke ved hvem Bimmer er, ja så er han en frisk gut fra Christiansfeldt, der har haft akvarier i knab 29 år, i den tid har der været meget forskelligt i hans baljer,

alt lige fra Malawi, Diskus, sydamerikanske ciklider, scarlare osv. til det han beskæftiger sig med i dag, nemlig hovedsagligt maller og levendefødene.

En af hans favoriter er denne: Sturisoma aureum.

billede_6

Han fortalte om hvordan han havde fået dem, og om deres spicielle adfærd, og netop adfærd er Bimmer´s helt store interesse, han bruger mellem 2-4 timer hver dag i sit akvarierum der indeholder ca 50 akvarier ( så der er jo lidt at holde øje med )

Ved at bruge så lang tid på at studerer sine fisk, ja så kommer man jo også til at kende hvert enkelt individ, det beviste en lille anekdote også.

Bimmer kom en dag ind i en akvarieforretning, han nogle måneder inde havde solgt nogle fisk til, forretningen havde fået flere af samme art hjem efterfølgende, men efter at have studerert fiskene i 2 min sagde Bimmer: Dér går mine fisk og udpejede et par i akvariet, forhandleren sagde så: Århh du kender sq da også alle dine fisk!

Hehe ja det gør jeg, jeg kan kende dem på deres adfærd.

Han kom også lidt ind på sin anden store interesse nemlig de levendefødne, dem har han også et hav af, han har fx. 9-10 forskellige sværdrager typer som alle er med lokation på, det samme er der på hans 9 typer af guppyer.

Forleden dag fik han en type sværddrager hjem som er meget sjælden i handel ( så vidt jeg husker er der kun Bimmer og hende han fik dem fra der har dem her i landet? )

og hold da helt op, det var lige som at snakke med et lille barn lige inden julegaverne skal åbnes*GG*

Så der er slet ingen tvivl om, at det han beskæftiger sig med, er noget han går op i med liv og sjæl, man kan høre hans pasionen og entusiasme i hans stemme når han fortæller.

Tak til Bimmer for et rigtig godt og lærerigt foredrag.

Amund sluttede aftenen af med auktion over fisk og planter som medlemmerne havde medbragt.

billede_7

Tak til Århus Akvarie Forening for et godt møde.

Allan Feldt

 

Vi Anbefaler:

 
 
 

Vi Anbefaler:

 

 

 

 

 

TUSIND TAK TIL VORES SPONSORER STØT DEM - DE STØTTER OS