Vi var 13 mødt frem til at høre et nyt foredrag, Tonny har lavet, der handlede om akvariefisk, adfærd og mærkelig opførsel.

a


Først var der beretning fra formanden Heine. Han fortalte lidt om hjælper turen vi havde været på i weekenden (rigtig fed tur)
Der blev snakket lidt om messen. Det sædvanlige med plads. Folk synes det er for trangt, der kom forslag om at man måske kunne åbne begge indgange op, så nogle starter med at komme ind i hal 2, så ikke alle skal ind i hal 1 først.
Der bliver en messe igen næste år, og det bliver ude i Bredsten igen.
Vi havde en snak, og der blev stillet spørgsmål omkring nogle af de udfordringer, vi har, når vi afholder messe. Måske man kunne gøre det billigere at komme ind, hvis folk kom senere på dagen, hvilket vi ikke tror vil hjælpe, da mange gæster er bange for at gå glip af noget, måske noget bliver udsolgt.
Udstillere var utilfredse med at der for eksempel ikke var gratis kaffe hele weekenden. At der ikke var plads nok. At vi ville tjene for mange penge, men vi holder disse messer for vores medlemmers skyld, så vi kan tage afsted på ture, og få nogle fede  foredragsholdere til at komme og besøge os.

Vi har tur til Holland den 21/11-24/11 2024 hvor vi blandt andet skal besøge Vivarium

Der blev snakket om NAT messen i Tyskland, som 8 foreninger er gået sammen om at holde.

Til Januar kommer vi til at holde en foredragsdag, det bliver fedt.

Nu til Tonnys spændende foredrag, som lagde op til rigtig mange spørgsmål og kommentarer.
Han startede med at fortælle om papegøjefisk, som om natten laver en cocoon af slim, så rovfisk ikke kan lugte den. Klovnfisk der skifter køn, Søhestehannen som er gravid. Skyttefisk, som springer ud af vandet.
Han fortalte om at nogle af de fisk vi holder i vores akvarier, som lever i saltvand nogle steder i verden, det er blandt andet sejlfinnemollyer og Vieja melanurus.
Han fortalte om hvordan nyt yngel kommer til verden. Nogle fisk er æglæggende som Killi fiskene, som har en meget kort levetid på 6-8 måneder for nogle arter.
I Mexicos højland findes levendefødende tandkarper, der føder levende unger med navlestreng, og hvordan syge fisk, eller fisk med skader har godt af lidt salt i vandet, for ikke at dehydrerer.
Amazon molly er meget speciel, der findes kun hunner af den art, og hun kan parre sig med hanner fra 3 forskellige molly arten, og alt hendes afkom er hunner.
Øksefisk kan springe op af vandet, efter insekter, mens  sprøjtekarpelaks springer op af vandet for at lægge deres æg på et blad, hvorefter hannen svømmer under æggene for at sprøjte vand på dem, for at holde dem fugtige til de klækker.
Nogle fisk laver skumreder, vi kender alle til kampfisk der gør det, men også nogle maller, karpelaks og elektrisk ål gør det.
Piratfisken er også en karpelaks, der findes i Sydamerika, men også i Kina fordi den er blevet udsat der.
Nogle fisk spiser underlige ting, blandt andet Leporinus, der spiser svampe.
Kæmpe gurami, der kan blive op til 70 cm, er blevet udsat for at gøre bugt med invasive plantearter. Den og kysse guramien, der kan blive op til 35 cm, er spisefisk. Kysse guramien kommunikerer i øvrigt med at lave lyde med tænderne.
Der er også fisk som bliver brugt til medicinske forsøg. For  eksempel har man testet antidepressive mediciner på kampfisk, det blev de vist mindre iltre af.
Der findes også blinde fisk, simpelthen fordi de ingen øjne har, de lever i grotter, hvor de så orienterer sig via et sidelinje system.

Der blev fortalt om rigtig mange andre fisk, og det der gør dem sjove, eller spøjse tusind tak til Tonny for et virkelig spændende foredrag.

Hvis nogen er interesserede, så inviterede Odense Akvarie Forening os til at komme over og besøge
dem den 24/4-2024 til et foredrag med Hans Martin, som kommer og fortæller om Killifisk.