Mogen Juhl holdt foredrag om killier hvor han kom ind på udbredelsen af killi og hvorfor der findes identiske arter på øerne og fastlandet og andre har forandret sig meget.
Systematik, pleje og opdræt, egne erfaringer med at have killier og yngle på dem, ift. opdræt deles de op i planteleger (topleger) eller bundlegere. Der er 10 familier fordelt på over 1100 arter og der kommer stadigvæk flere til, hvis man er seriøs omkring killi og avl er det vigtigt med lokation da mange ligner hinanden men man finder med tiden ud af at de er forskellige arter, og det er kun pr. lokation man kan adskille dem, killierne er i tæt slægtskab med tandkarper og levendefødende.
Hvis man ønsker at få fat i killier kan det gøres via SKS eller andre killi folk, butikker auktionssider aquabid.com e-bay ( killifisk eller æg)
Hvis man skal prøve killi i haven skal man have fat i dem fra Tyrkiet/Pakistan og det område, så kan man have dem ude om sommeren og inde om vinteren, der er endda killi arter som kan overvintre i den danske natur, hvis ikke søen bundfryser. Et spændende foredrag hvor han kom omkring mange af killi familierne lokalitet og hvordan de forplanter sig.